Årets trendigaste lampor 2020

Den största trenden som finns år 2020 är att ha svarta lampor. De ger en grafisk och skarp kontrast. Den stilrena svarta lampan går att matcha till många andra stilar som du redan har hemma. Den svarta lampan är en favorit i nordiska hem och har blivit en favorit hos designers och tillverkare. Trend nummer två är det så kallade opalglaset. Det vita glaset som finns utanpå ljuskällan gör att lampan ger från sig ett mjukt sken. Opalglaset kan enkelt kombineras med den svarta lampan.

Årets trendigaste lampor 2020Ifall du vill hitta nyheter idag om lamptrender kan du läsa mer om det på villanytt.se. Den tredje trenden på listan är lampskärmar i klassisk rotting eller i ljusa trämaterial. Då det kanske är svårt att tänka sig att ha trä som lampskärmar, är det ändå rätt smart. Det blir en snygg inredningsdetalj i hemmet och något du kanske till och med kan tillverka det själv. Den fjärde trenden handlar om lampor i mässing. De finns i både matta och skinande varianter, kombinerade med andra element ger de en underbar finish till ditt hem.

Göra egna lampor eller köpa?

När lamptrenden har gått så långt som den har gjort, kan det vara lätt att inspireras. Om det idag finns lampskärmar som är gjorda av trä ock mässing kanske många tänker på ifall de ska köpa dem eller tillverka dem själva. Kanske kan du göra en lampa av ett gammalt vattenrör som du inte längre behöver. Att slänga det är näst intill onödigt. Det är bara fantasin som sätter gränser och att tillverka eget ligger helt i tiden. Du väljer själv om du vill köpa eller försöka tillverka själv.

Lampor som tänds och släcks med mobilen

En trend som verkligen har slagit igenom i år är lampor som går att styra genom din telefon. Det är speciella lampor som du måste köpa och montera upp. Efter det ska du ladda ner passande app för just dina lampor och installera allt. När allt är monterat och klart kommer du dels kunna släcka och tända lamporna med mobilen, du kommer också kunna ställa in olika typer av färger med appen samt ställa in dimmer. Det är helt upp till dig hur många lampor du vill köpa.