Öka mysfaktorn med doftljus

Vill man få fram den här varma och inbjudande känslan till sitt hem finns det flera knep man kan ta till. Ett av dessa knep är att använda sig av doftljus. Under hösten och vintern passar det perfekt med levande ljus eftersom man då gärna vill sitta inomhus framför en brasa till exempel. Har man ingen brasa kan man istället arrangera flera blockljus som placeras på ett sätt som framhäver en liknande känsla. Men att använda sig av doftljus skapar en särskild känsla i hemmet och doftljus finns i flera hundratals olika dofter. Det borde därmed vara relativt enkelt att hitta ett ljus och en doft som passar. Ställ ut lite olika doftljus på ett fint fat och ha på vardagsrumsbordet, ställ in två fräscha doftljus på badrummet för att skapa en fräsch och renlig känsla eller ha olika doftljus i sovrummet för att framhäva en hemtrevlig och mysig stämning tills man ska gå och lägga sig. Hemmet kan inte bli annat än mysigt med doftljus.

Öka mysfaktorn med doftljus

Varför doftljus?

Det som är så bra med doftljus är att man både får en härlig doft samt mysig belysning i ett och samma ljus. Man kan säga att det fungerar som en dubbel stämningsskapare. Det som också är bra med doftljus är att man inte behöver begränsa sig till endast tunga, söta blomnoter utan man kan ge sitt hem allt från en fräsch och ren känsla till en varm julstämning. Det handlar bara om att välja en passande doft. Levande ljus har alltid framhävt en viss känsla hos oss, en slags varm, mysig och trygg känsla. Att pryda sitt hem med doftljus är inte bara mysigt utan det kan också vara väldigt effektivt för sin hälsa. Det finns nämligen olika dofter som sägs ha vissa effekter på våra kroppar. Till exempel finns det en del doftljus som sägs kunna bota huvudvärk eller förhindra stress. Att ställa ut olika doftljus på olika platser i hemmet kan därmed ge en botande effekt.

Tips på doftljus

Ett av marknadens populäraste doftljus just nu är Yankee Candle. Den största fördelen med detta doftljus är att det är helt fritt från bly samt brinner väldigt länge. Yankee Candle sprider dessutom lika mycket doft ända tills de brunnit hela vägen ner. Dessa doftljus finns att köpa i flera dofter, så som Cinnamon, Red Apple samt Clean Cotton. Yankee Candle kostar idag cirka 270 kronor. Det finns såklart även doftljus i en lite billigare prisklass. ”Goa” doftljus från Indiska är ett sådant exempel, detta doftljus finns i flera dofter och kostar 80 kronor. ”Voluspa” är ett annat exempel på doftljus som finns i flera olika dofter med en varierande prisklass mellan 129 – 399 kronor. Ett annat populärt doftjus är ”Dofta” från Åhléns som kostar omkring 60 kronor.